Nytt VM till Åsum Ring 2018

De hade ett muntligt löfte redan i somras. Nu finns det även på papper.

VM-arrangemanget handlar om de oväxlade klasserna OK Junior och OK.

– Skoj att vi fick som vi ville. Vi räknar med 200 förare och det kan bli fler, säger Tobias Groth, ordförande och klubbchef i Kristianstad kartingklubb.

FIA tog det officiella beslutet i torsdags och de första diskussionerna om upplägget av tävlingen skedde redan under fredagen med FIA:s representanter i Trent Valley i England där årets VM går av stapeln.

Förutom Tobias Groth och representanter från kartingklubben är även Anders Olsson från Kristianstads kommun och Henrik Gidlund från Region Skåne på plats i England.

– De handlar om att dra upp riktlinjer och marknadsföra arrangemanget. De har inte höjt kraven så vi ska inte behöva göra några nya investeringar i vår anläggning, säger Tobias Groth.

Kristianstad Kartingklubb kan nu stolt konstatera att med 2018 års VM så har Kristianstad och Åsum Ring välkomnat kartingeliten för de stora tävlingarna fem av de sex senaste åren.

På plats i England för årets VM för oväxlade klasserna har Kristianstad sex förare, Sverige totalt har elva.

Förare från Kristianstad på VM i England är Caesar Kristiansson och Viktor Gustavsson i OK Junior, Noah Milell, Simon Ohlin, Sebastian Persson och Daniel Vebster i OK.