Svensk Mästerskap och Riksmästerskap 2017 på Åsum Ring

Då var årets Mästerskapstävling avgjord på fantastiska Åsum Ring i Kristianstad. Vi tackar arrangör med funktionärer, tävlingsledning, tekniker, tävlande, team och alla andra som bidrog till att göra detta till det bästa mästerskap vi kört. Vi har fantastiska förare som gör utmärkta resultat både nationellt och internationellt i karting.
Vi gratulerar vinnarna Noah Milell till Svensk Mästare och NEZ Mästare i KZ2, Sebastian Persson till Svensk Mästare och NEZ Mästare i OK samt Caesar Kristiansson Svensk Mästare och NEZ Mästare i OKJ. Vi ser positivt att vi får fler förare i den ”nya” CIK-FIA klasserna OK och OKJ och i år står vi för deras startavgifter till kommande CIK-FIA European Championship på Åsum Ring den 26-30 juli.

I Riksmästerskapet i klassen Senior 125 segrade Jessica Bäckman och vann då även en testkörning med en häftig V8 Thunder Car som sponsrad av BMS Engineering AB, VD Tony Bryntesson. I Junior 125 segrade Theo Wernersson som även kör i Academy Trophy.

I inbjudningsklassen Junior 60 segrade Norton Andreasson.

Den årliga Bilsportgalan med festligheter, högklassig underhållning och utdelning av Bilsport Awards, SM-medaljer och förtjänsttecken som kommer genomföras i Eriksbergshallen i Göteborg lördagen den 20 januari med prisutdelningar både på dagen och kvällen.
Upplägg och genomförande i detalj kommer att avslöjas längre fram. Anmälan öppnar och biljetter släpps i oktober/november.

Resultatlista SM/RM 2017
Resultatlista NEZ 2017