Svenskt Mästerskap den 11–15 juli på Åsum Ring i Kristianstad

OK och OK Junior
KU har tillsammans med CIK-FIA gjort en överenskommelse att vinnaren i Svensk Mästerskap får startavgiften betald till EM deltävlingen den 26–30 juli på Åsum Ring av oss i klasserna OK och OKJ. Vinnaren måste inneha en giltig Internationell Svensk Karting licens.
Är föraren inte anmäld till EM deltävlingen så har vi erhållit Wild Card från CIK-FIA så att föraren kan anmäla sig och tävla. Om vinnaren i respektive klass avstår från erbjudandet så går erbjudandet vidare till näst placerade förare osv.

Kartinglandslaget
Vår koordinator David Johansson finns på plats och informerar om vad som krävs när man blivit uttagen till Juniorlandslaget i Karting med dess målsättningar och kriterier för att utvecklas. Våra förare i CIK-FIA Academy som är Theo Wernersson och Gabriel Nord finns på plats där de informerar om hur CIK-FIA Academy Trophy körs och vilket mervärde detta ger för att tävla i denna internationella tävlingsserie.
Seniorlandslagsföraren Douglas Lundberg finns på plats tillsammans med kartinglandslagets förare Isac Blomqvist, Alexander Dahlberg, Rasmus Lindh, Alfred Nilsson, Emil Skärsås, Benjamin Thörnqvist.
I utvecklingslandslaget finns Hampus Ericsson, Noah Milell, Simon Ohlin och Isac Sjöqvist.
Du träffar dem i SBF bussen.

Återväxt i fokus när karting och V8 Thunder Cars samarbetar
Svenska Bilsportförbundets kartingutskott, och racingserien V8 Thunder Cars inleder i år ett samarbete som syftar till att främja återväxten inom svensk banracing. Det blir kartingklassen Senior 125 som hamnar i fokus för samarbetet och segraren i årets Riksmästerskap i Senior 125 vinner en testkörning med en V8 Thunder Cars-bil.

Event
Det kommer att ske ett antal event under hela tävlingshelgen och passa på och ät en god lunch i cateringtältet. Efter finalerna på lördag runt klockan 19.30 sker den fantastiska banketten med prisutdelning för de sex (6) första förarna i varje klass. Här koras Mästarna! Tävlande och mekaniker bjuds på denna bankett och övriga deltagare/gäster betalar endast etthundrasjuttio kronor/person. Anmält detta till kristianstadkarting@gmail.com för att säkerhetsställa er plats snarast möjligt.